Maanden gevangenisstraf voor zware mishandeling tegen taxichauffeur

De rechtbank Amsterdam heeft op 11 december 2017 uitspraak gedaan in een zaak over zware mishandeling tegen een taxichauffeur.

Maanden gevangenisstraf voor zware mishandeling tegen taxichauffeur

De verdachte stond in deze zaak onder andere terecht voor openlijke geweldpleging dan wel zware mishandeling. De verdachte werd er immers van verdacht dat hij geweld heeft gepleegd tegen het slachtoffer (taxichauffeur) door onder andere tegen het gezicht te slaan en te stompen, waardoor het slachtoffer een aangezichtsfractuur, een hersenkneuzing en bloed achter een oog heeft opgelopen.

 

Standpunt strafrechtadvocaat zware mishandeling

De advocaat van de verdachte heeft vrijspraak bepleit voor de ten laste gelegde openlijke geweldpleging, doordat naar het oordeel van de advocaat niet kan worden bewezen dat de medeverdachte zich heeft schuldig gemaakt aan geweld tegen het slachtoffer.

 

Oordeel rechtbank Amsterdam

De rechtbank Amsterdam is het  met advocaat van de verdachte eens, dat het niet is komen vast te staan dat verdachte zich tezamen en in vereniging met zijn medeverdachte heeft schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging. De rechtbank Amsterdam spreekt de verdachte hiervan dan ook vrij. De rechtbank Amsterdam diende vervolgens de vraag te beantwoorden of het letsel als zwaar lichamelijk letsel valt aan te merken. Uit de letselverklaring die is opgesteld door artsen van de afdeling neurologie blijkt dat het slachtoffer een aangezichtsfractuur had en dat er een forse bloeduitstorting rond zijn rechter oogkas zichtbaar was. Verder heeft hij een hersenkneuzing opgelopen en zat er na het incident bloed achter zijn oog. Het slachtoffer werd hiertoe voor vijf dagen opgenomen en behandeld in het ziekenhuis. Het slachtoffer heeft zes weken zijn werk als taxichauffeur niet kunnen uitoefenen.

Gelet op de het feit dat de verdachte meermalen tegen het hoofd van het slachtoffer heeft geslagen, waardoor het slachtoffer mogelijk enige tijd buiten bewustzijn is geweest in combinatie met het letsel, de opname in het ziekenhuis en het feit dat het slachtoffer voor langere periode zijn werk niet kon uitvoeren, is er naar het oordeel van de rechtbank Amsterdam sprake van zwaar lichamelijk letsel. De rechtbank Amsterdam acht de zware mishandeling dan ook wettig en overtuigend bewezen en veroordeeld de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 6 maanden en tot betaling van een schadevergoeding van € 7.293,93.

 

Strafrechtadvocaat zware mishandeling Amsterdam

In deze zaak is een zo laag mogelijke straf voor de verdachte bereikt, mede doordat er voor één van de ten laste gelegde feiten vrijspraak is bereikt door het pleidooi van de strafrechtadvocaat. Indien u zelf verdacht wordt van zware mishandeling kunt u zich laten bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat voor zware mishandeling direct gratis en vrijblijvend contact met u op over uw strafzaak in Amsterdam!

Geschreven door

Juridisch medewerker
Op