ISD-maatregel voor de duur van twee jaren voor meerdere winkeldiefstallen

De rechtbank Amsterdam heeft uitspraak gedaan in een zaak over winkeldiefstallen.

ISD-maatregel voor de duur van twee jaren voor meerdere winkeldiefstallen

De verdachte in deze zaak stond terecht voor drie winkeldiefstallen en het overtreden van een winkelverbod. Zo heeft hij drie cd’s weggenomen bij de Mediamarkt, drie croissants, een spelttwister en een flesje Ice Tea bij de Albert Heijn, een broek, T-shirt en schoenen bij de Primark en is hij binnengedrongen bij de Mediamarkt terwijl hij een winkelverbod had.

 

Standpunt strafrechtadvocaat winkeldiefstal

De strafrechtadvocaat van de verdachte heeft vrijspraak bepleit ten aanzien van het overtreden van het winkelverbod. De advocaat heeft hiertoe gesteld dat de verdachte niet op de hoogte kon zijn van het winkelverbod, omdat de datum van de ontzegging en een Poolse vertaling ontbrak.

 

Oordeel rechtbank Amsterdam

De rechtbank Amsterdam acht alle ten laste gelegde feiten wettig en overtuigend bewezen. In de ontzegging van de toegang van de verdachte tot alle in Nederland gevestigde vestigingen van de Mediamarkt is opgenomen dat het winkelverbod per 4 juni 2017 van kracht is gegaan. De rechtbank Amsterdam stelt daarnaast dat winkeliers niet verplicht zijn een winkelverbod te vertalen en de verdachte heeft verklaard dat hij wist dat hij zich niet in de Media Markt mocht bevinden.

De rechtbank legt aan de verdachte de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders voor de duur van twee jaren op. De rechtbank Amsterdam overweegt dat de belangrijkste doelstelling van de ISD-maatregel ziet op de beveiliging van de maatschappij en de beëindiging van recidive van verdachte, waarbij het met name gaat om bestrijding van (ernstige) overlast. De verdachte is eerder veroordeeld voor soortgelijke delicten en bestraffing in de vorm van een gevangenisstraf heeft tot nu toe niet geleid tot het voorkomen van recidive en verdachte lijkt steeds verder af te glijden. Al met al acht de rechtbank Amsterdam de ISD-maatregel passend en geboden.

 

Strafrechtadvocaat winkeldiefstal Amsterdam

In deze zaak waren de feiten zo duidelijk, dat vrijspraak niet kon worden bereikt. Indien u zelf verdacht wordt van winkeldiefstal kunt u zich laten bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat voor winkeldiefstal direct gratis en vrijblijvend contact met u op over uw strafzaak in Amsterdam!

Geschreven door

Juridisch medewerker
Op