Veroordeling stalking door voormalige partner

De rechtbank Amsterdam heeft op 21 maart 2018 uitspraak gedaan in een zaak over stalking/belaging. 

Veroordeling stalking door voormalige partner

De verdachte werd er in deze zaak kort gezegd van verdacht dat hij zijn voormalige partner heeft gestalkt/belaagd, mishandeld en op Facebook een onware beschuldiging over haar heeft geplaatst.

 

Standpunt strafrechtadvocaat stalking

De advocaat van de verdachte stelt dat de verdachte heeft ontkend de ten laste gelegde feiten te hebben gepleegd. De advocaat is van mening dat de verdachte moet worden vrijgesproken, omdat steunbewijs voor de aangiftes ontbreekt.

 

Oordeel rechtbank Amsterdam

De rechtbank Amsterdam is het met de advocaat van de verdachte eens dat de verdachte moet worden vrijgesproken van smaad en laster. Het genoemde bericht op Facebook is niet als smaad of laster te kwalificeren. Het is beledigend van aard, maar dat is niet wat aan de verdachte ten laste is gelegd.

De rechtbank Amsterdam acht de stalking/belaging wel wettig en overtuigend bewezen. Vanaf het e-mailadres van verdachte zijn in een relatief korte periode verschillende e-mailberichten naar het slachtoffer verstuurd, waarin de verdachte dreigde naaktfoto’s van haar openbaar te maken. Daarnaast zijn vanuit het Facebook-account op naam van verdachte in diezelfde periode berichten geplaatst over het slachtoffer op de Facebook-pagina van haar werkgever. De rechtbank Amsterdam is van oordeel dat sprake is geweest van een stelselmatige inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van het slachtoffer.

Tot slot acht de rechtbank Amsterdam de aan verdachte ten laste gelegde mishandeling wettig en overtuigend bewezen.

De rechtbank Amsterdam heeft de verdachte veroordeeld tot een taakstraf voor de duur van 80 uren en tot het betalen van een schadevergoeding van € 920,31.

 

Strafrechtadvocaat stalking/belaging Amsterdam

Indien u zelf verdacht wordt van stalking/belaging kunt u zich laten bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat voor stalking/belaging direct gratis en vrijblijvend contact met u op over uw strafzaak in Amsterdam!

Geschreven door

Juridisch medewerker
Op