TBS voor verdachte die twee mensen neersteekt

TBS voor verdachte die twee mensen neersteekt

Op 12 januari 2018 heeft de rechtbank Amsterdam uitspraak gedaan in een zaak over poging doodslag.

TBS voor verdachte die twee mensen neersteekt

In deze zaak gaat het om twee steekincidenten, die de verdachte ten laste worden gelegd. Allereerst wordt de verdachte ervan verdacht uit het niets een agent met een mes in de hals te hebben gestoken en daarnaast wordt hij ervan verdacht dat hij een toerist plotseling in de borst en het hoofd heeft gestoken.

De verdachte wordt, dankzij het pleidooi van de strafrecht advocaat, vrijgesproken van poging tot moord, doordat niet kon worden vastgesteld dat de verdachte met voorbedachten rade heeft gehandeld. Wel komt de rechtbank Amsterdam tot een bewezenverklaring van poging doodslag. Deskundigen zijn van oordeel dat de ziekelijke stoornis van de geestvermogens van de verdachte aanwezig was bij de verdachte tijdens het plegen van de feiten, er was destijds sprake van een psychotische episode. De deskundigen stellen vast dat er een hoge kans is op recidive in een soortgelijk geweldsdelict.

De rechtbank Amsterdam veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf van drie jaren en gelast dat de verdachte ter beschikking wordt gesteld, zodat hij van overheidswege wordt verpleegd.

Geschreven door

Juridisch medewerker
Op