80 uur werkstraf voor oprollen hennepkwekerij bij vriend van verdachte

De rechtbank Amsterdam heeft op 10 oktober 2017 uitspraak gedaan in een zaak over betrokkenheid bij een hennepkwekerij en diefstal van elektriciteit. 

80 uur werkstraf voor oprollen hennepkwekerij bij vriend van verdachte

In de navolgende zaak gaat het om het oprollen van een hennepkwekerij. De verdachte werd ervan verdacht dat zij opzettelijk heeft geteeld, bereid, bewerkt, verwerkt of aanwezig heeft gehad 7450 gram hennep en 96 hennepplanten. Daarnaast werd de verdachte ervan verdacht dat zij elektriciteit zou hebben gestolen.

 

Standpunt Officier van Justitie en advocaat oprollen hennepkwekerij

De Officier van Justitie was in deze zaak van mening dat de verdachte beide feiten, dus zowel het in strijd handelen met de Opiumwet als de diefstal van de elektriciteit als medepleger heeft begaan. De strafrechtadvocaat van de verdachte acht beide feiten echter niet bewezen. De advocaat stelt hiertoe dat de verklaring van de getuige als onbetrouwbaar aangemerkt dient te worden en daardoor niet voor het bewijs kan worden gebruikt. Daarnaast stelt de strafrecht advocaat dat het dossier geen verder bewijs bevat waaruit de betrokkenheid van de verdachte blijkt bij de hennepkwekerij en de diefstal van de elektriciteit, waardoor de advocaat hiertoe vrijspraak bepleit.

 

Oordeel rechtbank Amsterdam

De rechtbank Amsterdam acht de verdachte strafbaar ten aanzien van de hennepkwekerij. De rechtbank acht hiertoe het navolgende van belang. De hennepkwekerij is aangetroffen in de woning van de vriend van de verdachte, waar de verdachte regelmatig aanwezig was aldus haar eigen verklaring. Daarnaast heeft een getuige verklaart dat de verdachte degene is geweest die de knippers van de hennep heeft gevraagd om dat te doen. Oftewel, de rechtbank Amsterdam acht wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte nauw en bewust heeft samengewerkt met de medeverdachte (haar vriend) bij het telen van de hennep.

Ten aanzien van de diefstal van de elektriciteit volgt de rechtbank Amsterdam het standpunt van de advocaat van de verdachte. Uit het dossier komt immers niet naar voren dat de verdachte betrokken is geweest bij de aanleg van de kwekerij of het aanpassen van de elektriciteitsmeter. De rechtbank Amsterdam ziet geen aanwijzingen die erop wijzen dat de verdachte betrokken is geweest bij de diefstal van de elektriciteit en spreekt de verdachte van dit feit vrij. De rechtbank Amsterdam veroordeelt de verdachte ter zake van de hennepkwekerij tot een gevangenisstraf voor de duur van 80 uren.

 

Strafrechtadvocaat oprollen hennepkwekerij Amsterdam

Dankzij het pleidooi van de strafrechtadvocaat is de verdachte voor één van de ten laste gelegde feiten vrijgesproken. Indien u zelf verdacht wordt van het betrokken zijn bij een hennepkwekerij kunt u zich laten bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat voor het oprollen van een hennepkwekerij gratis en vrijblijvend contact met u op over uw strafzaak in Amsterdam!

Geschreven door

Juridisch medewerker
Op