40 maanden gevangenisstraf voor oplichting door middel van babbeltruc

De rechtbank Amsterdam heeft op 16 maart 2018 uitspraak gedaan in een zaak over oplichting.

40 maanden gevangenisstraf voor oplichting door middel van babbeltruc

De verdachte in deze zaak stond terecht voor oplichting en diefstal. De verdachte deed zich voor als pakketbezorger/bloemenverzorger waarbij voor ontvangst van een pakket/bloemen een bedrag van 2 euro moest worden gepind, waarbij door middel van een babbeltruc de pinpas werd verwisseld door de verdachte. Vervolgens zijn er geldbedragen opgenomen door de verdachte en de medeverdachten.

 

Standpunt strafrechtadvocaat oplichting

De advocaat van de verdachte heeft vrijspraak bepleit. Zij stelt onder andere dat er valt te twijfelen aan de betrouwbaarheid van de afgelegde verklaringen en dat de fotoconfrontatie niet voldeed aan de eisen die daaraan gesteld mogen worden.

 

Oordeel rechtbank Amsterdam

De rechtbank Amsterdam acht bewezen dat de verdachte slachtoffers heeft gemaakt door middel van oplichting via een babbeltruc en dat hij vervolgens geld van de rekeningen van de slachtoffers heeft gepind. De slachtoffers werden opgelicht doordat de verdachte zich kleedde als medewerker van Post NL, die de slachtoffers een bedrag van twee euro liet pinnen en ondertussen werd de bankpas verwisseld. Vervolgens is er voor € 34.930,02 gestolen van elf personen, aan wie die geldbedragen toebehoorden, door middel van het gebruik van de bankpassen op naam van die elf personen met bijbehorende pincode, die door middel van de babbeltruc waren verkregen. De rechtbank Amsterdam veroordeelde de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 40 maanden en schadevergoedingen van € 2.650,00, € 560,00, € 400,00 en € 160,83.

 

Strafrechtadvocaat oplichting Amsterdam

In deze zaak waren de bewijsmiddelen zo duidelijk, dat er ondanks het pleidooi van de strafrechtadvocaat geen vrijspraak kon worden bereikt. Indien u zelf verdacht wordt van oplichting kunt u zich laten bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat voor oplichting direct gratis en vrijblijvend contact met u op over uw strafzaak in Amsterdam!

Geschreven door

Juridisch medewerker
Op