Zeven dagen gevangenisstraf voor bedreiging met brandstichting

Op 30 november 2017 heeft de rechtbank Amsterdam uitspraak gedaan in een zaak over bedreiging.

Zeven dagen gevangenisstraf voor bedreiging met brandstichting

Aan de verdachte is ten laste gelegd dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan brandstichting, dan wel bedreiging met brandstichting. De verdachte wordt verweten dat hij een prop stof heeft aangestoken (geprepareerd als molotovcocktail), als gevolg waarvan een deel van een deur en de deurmat van een woning (van zijn ex-partner) is verbrand, althans daar is brand ontstaan. Daarnaast wordt hem verweten dat hij heeft gedreigd met brandstichting door een sms te sturen naar het slachtoffer met de woorden: "maak al je ramen dicht, brandweer, ik maak vuur bij jou thuis”.

 

Oordeel rechtbank Amsterdam

De rechtbank Amsterdam is van mening, in lijn met het standpunt van de strafrechtadvocaat van de verdachte, dat niet bewezen kan worden dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan brandstichting, waardoor hij hiervoor wordt vrijgesproken. Wel acht de rechtbank Amsterdam de bedreiging wettig en overtuigend bewezen, door de dreigende sms die door de verdachte is verstuurd naar het slachtoffer.

 

Strafoplegging door rechtbank Amsterdam

Vast is komen te staan dat de verdachte zijn ex-partner heeft bedreigd met brandstichting in haar woning. Het slachtoffer is door deze bedreiging bang gemaakt, wat de rechtbank Amsterdam de verdachte zwaar aanrekent. De verdachte is niet eerder veroordeeld voor soortgelijke feiten. Uit het opgemaakte reclasseringsrapport blijkt dat de verdachte verantwoordelijkheid neemt voor de bedreiging en dat het recidiverisico wordt ingeschat als matig. Ook houdt de rechtbank Amsterdam rekening met het feit dat de verdachte geen contact meer heeft met het slachtoffer en dit ook niet meer wil. Hierdoor zal de rechtbank Amsterdam geen gebiedsverbod dan wel contactverbod opleggen.

Al met al legt de rechtbank Amsterdam de verdachte een gevangenisstraf op voor de duur van zeven dagen.

 

Strafrechtadvocaat bedreiging Amsterdam

In deze zaak is een zo laag mogelijke straf (en deels vrijspraak) voor de verdachte bereikt. Indien u zelf verdacht wordt van bedreiging kunt u zich laten bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat voor bedreiging direct gratis en vrijblijvend contact met u op over uw strafzaak in Amsterdam!

Geschreven door

Juridisch medewerker
Op