Strafrechtadvocaat voor bijstand bij politieverhoor in Amsterdam

Advocaat politieverhoor Amsterdam

Als verdachte van een strafbaar feit kunt u opgeroepen worden voor een politieverhoor. Maar wanneer wordt iemand als verdachte aangemerkt en hoe verloopt een politieverhoor? Als u een uitnodiging heeft ontvangen voor een politieverhoor in Amsterdam is het belangrijk om een ervaren strafrechtadvocaat in te schakelen. Als strafrechtadvocaat van advocaat-amsterdam.nl zijn wij gespecialiseerd in strafrecht en staan wij vaak cliënten bij tijdens het politieverhoor in Amsterdam. Maak gebruik van uw recht op bijstand tijdens het verhoor en neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Het politieverhoor en een strafrechtadvocaat

Als u opgeroepen wordt voor verhoor of als u aangehouden wordt voor verhoor betekent dit dat u verdacht wordt van een strafbaar feit. Als u bent aangehouden mag de politie u zes uur ophouden voor verhoor en bijvoorbeeld het afnemen van vingerafdrukken.

Als u een uitnodiging ontvangt om op het politiebureau te verschijnen voor een verhoor is het verstandig direct bijstand in te schakelen. Sinds kort heeft een verdachte namelijk al bij het verhoor recht op bijstand van een advocaat. Als u als verdachte wordt gehoord mag u zich op uw zwijgrecht beroepen. In sommige gevallen is het beter om te verklaren. Een strafrecht advocaat kan u tijdens het verhoor sturen en overleggen met u wat u moet doen.

Tijdens het verhoor kan het voorkomen dat er druk op u wordt gelegd om te verklaren. Als u zonder bijstand naar het verhoor gaat kan het voorkomen dat de druk die op u gelegd wordt ongeoorloofd is. U voelt zich dan misschien zo onder druk gezet dat u zaken verklaart die later tegen u gebruikt worden. Een advocaat kan toezicht houden of alles netjes verloopt en op tijd ingrijpen.

Na afloop van het verhoor is het belangrijk dat u een schriftelijke verklaring meekrijgt, het proces-verbaal. Een strafrechtadvocaat kan er op toezien dat u de verklaring mee krijgt. Met dit proces-verbaal kan later een verdediging worden voorbereid. Dit is dus belangrijk!

 

Contact met ervaren strafrechtadvocaat politieverhoor Amsterdam

Wilt u graag contact met een ervaren strafrechtadvocaat voor uw strafzaak in Amsterdam? Advocaat-amsterdam.nl is gespecialiseerd in strafrecht en heeft veel ervaring. Wij kunnen uw zaak behandelen op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand, als uw inkomen geen betaalde bijstand toelaat. In andere gevallen kan er vaak een vaste prijs overeengekomen worden. Bij ons wordt uw zaak altijd behandeld door een advocaat met veel ervaring, en niet door een stagiair of beginnend medewerker. Neemt u nu vrijblijvend contact met ons op middels het contactformulier.