Strafrechtadvocaat voor bijstand tijdens hoger beroep in Amsterdam

Advocaat hoger beroep Amsterdam

Als u het niet eens bent met een uitspraak van de Rechtbank Amsterdam dan heeft u de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan. Misschien vindt u de uitspraak onrechtvaardig omdat de straf te hoog is of wilt u dat bepaalde getuigen gehoord worden die niet zijn gehoord bij de zitting in eerste aanleg. Als strafrechtadvocaat van advocaat-amsterdam.nl zijn wij gespecialiseerd in strafrecht, en staan wij cliënten bij tijdens een hoger beroep zaak in Amsterdam. Vaak wordt op die manier alsnog een lagere straf bereikt en mogelijk vrijspraak.

Hoger beroep Gerechtshof Amsterdam

Als u hoger beroep wilt instellen is het belangrijk dat u tijdig contact opneemt met een ervaren strafrechtadvocaat. Er moet namelijk binnen twee weken kenbaar gemaakt worden dat u in hoger beroep wilt gaan tegen de uitspraak in eerste aanleg. Zodra het hoger beroep in is gesteld, zal de rechtbank uw dossier doorsturen naar het gerechtshof. Vaak duurt het een aantal maanden voordat uw zaak in hoger beroep wordt behandeld. U ontvangt dan een nieuwe dagvaarding om bij het Gerechtshof Amsterdam te verschijnen.

Tijdens de hoger beroepszitting zal uw strafdossier opnieuw beoordeeld worden door drie rechters. Alle feiten worden opnieuw bekeken, om zo tot een nieuwe uitspraak te komen of de uitspraak in stand te laten.Binnen enkele tijd na de zitting zal er een uitspraak volgen.

Na beoordeling van uw dossier wordt duidelijk of het verstandig is om in hoger beroep te gaan. Als dit het geval is kan een strafrechtadvocaat voor u kenbaar maken dat u in hoger beroep wil gaan. Later zal uw advocaat voor u een memorie van grieven indienen. In de memorie van grieven staat waarom u in hoger beroep wilt gaan en welke bezwaren u heeft tegen de uitspraak van de Rechtbank Amsterdam.

In sommige gevallen is het niet verstandig om in hoger beroep te gaan. De rechters die uitspraak doen kunnen ook tot de conclusie komen dat aan u een te lage straf is opgelegd. Zij kunnen u dan alsnog veroordelen tot een hogere straf. Hoger beroep is dus niet altijd in uw belang. Een ervaren strafrechtadvocaat van advocaat-amsterdam.nl kan u adviseren over de haalbaarheid en kans van slagen. Neemt u dus vrijblijvend contact met ons op.

 

Contact met ervaren strafrechtadvocaat strafzaak Amsterdam

Wilt u graag contact met een ervaren strafrechtadvocaat voor uw strafzaak in Amsterdam? Advocaat-amsterdam.nl is gespecialiseerd in strafrecht en heeft veel ervaring. Wij kunnen uw zaak behandelen op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand, als uw inkomen geen betaalde bijstand toelaat. In andere gevallen kan er vaak een vaste prijs overeengekomen worden. Bij ons wordt uw zaak altijd behandeld door een advocaat met veel ervaring, en niet door een stagiair of beginnend medewerker. Neemt u nu vrijblijvend contact met ons op middels het contactformulier.